VІІІ. Вързопче за кръстосано носене на гърба

Това е най-безопасният начин за носене на дете на гръб, но отнема малко повече време, отколкото “раницата” (sling 3)

Необходим е плат с дължина 4,2 м.

Детето може да е върху диван или на земята, може да е право или седнало. Поставете средата на плата посредата на гърба на детето, съберете двата края и вдигнете детето на гърба си. 
Наведете се напред, за да осигурите на детето стабилно място. 
Разпрострете плата върху целия гръб на детето - от подмишниците до под колената му. 
Вземете единия край на плата, прехвърлете го през гърдите си към противоположното рамо и го прекарайте зад гърба на детето (виж следващата снимка). Може да задържите единия край на плата между колената ви, докато нагласяте другия (както е показано). 
Прехвърлете плата под крака на детето и отново пред тялото ви. По-лесно е, ако платът е разпрострян през време на този процес, така че да не се налага после да го опъвате. 
Направете същото с другия край на плата. Както се вижда на снимката, първият край на плата е застопорен под крачето на детето и ще стои неподвижно, докато нагласяте втория край. 
Завържете двата края на плата на квадратен възел отпред на кръста ви.

 

Нагласете плата отпред и при раменете ви за повече комфорт. Ако носите по-продължително време детето, може да ви се наложи понякога да нагласяте плата отпред. Това е много безопасен начин за носене на дете и с течение на времето ще свикнете да го връзвате по-бързо и лесно!

 

[обратно към главната страница]